Asti Oleorezyny

Ekstrakty roślinne

Ekstrakty roślinne znajdujące się w ofercie ASTI powstają w wyniku selektywnej ekstrakcji surowców roślinnych. Występują głównie w postaci proszku, a także w formie płynnych wyciągów na bazie gliceryny, alkoholu, glikolu propylenowego. Ekstrakty zawierają aktywne komponenty o właściwościach prozdrowotnych. Występują w określonym stężeniu wyrażonym współczynnikiem zamiany w stosunku do surowca roślinnego (ekstrakty niestandaryzowane) lub w formie standaryzowanej, gdzie dokładnie określono zawartość procentową substancji czynnej. Najbardziej znane i cenne substancje czynne ekstraktów roślinnych to flawonoidy i polifenole oraz witaminy, fitosterole, karotenoidy. Ekstrakty znajdują szerokie zastosowanie w branży farmaceutycznej, kosmetycznej oraz spożywczej.

 

 

Nasze ekstrakty roślinne

  • 4─Hydroksyizoleucyna
  • 5─Hydroksytryptofan(5 ─ HTP)
  • Jagody Acai
  • Acerola
  • Pieczarka Blazei
  • Aloes zwyczajny
  • Proszkowany ekstrakt z Amli – taniny i polifenole >40%
  • Proszkowany sok z Amli – taniny >40% i witamina C > 1%
  • Andrografis ─ andrografolidy 10 i 30%
  • Dzięgiel
  • Apigenina
  • Ekstrakt z jabłek
  • Arbutyna
  • Karczoch
  • Ashwagandha ─  witanolidy 1.5 i 5%
  • Ashwagandha ─  witanolidy 5%
  • Szparagi ─ saponiny 40%
  • Traganek
  • Auriculata – taniny
  • Owies zwyczajny
  • Bakopa ─  bakozydy 10 do 40%
  • Proszek z zielonego jęczmienia
  • Bergenia
  • Beta Ecdysteron (20─Hydroksyecdysteron) 90%
  • Betaglukan 1,3─D
  • Przepękla ogórkowata – gorzkość 5%
  • Pluskwica groniasta
  • Czarna porzeczka
  • Pieprz czarny – piperyna 95%
  • Czarna jagoda
  • Jagoda niebieska
  • Boswellia Serrata
  • Boswellia ─ kwas bosweliowy 70%
  • Korzeń łopianu
  • Kofeina ─ kofeina 90%
  • Nagietek
  • Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
  • Kardamon
  • Cassia Nomame
  • Ekstrakt z kociego pazura
  • Niepokalanek pospolity
  • Chebułowiec ─ taniny 10%
  • Cynamon ─ polifenole 10 do 70%
  • Kora cynamonowca
  • Pomarańcza gorzka
  • Bioflawonoidy cytrusowe
  • Selernica
  • Pokrzywa indyjska
  • Cordyceps
  • Grzyb Coriolus
  • Żurawina
  • Kurkumina
  • Damiana
  • Szałwia czerwona
  • Ekstrakt z mniszka lekarskiego 4:1,3% bioflawonoidy

 

  • Luteina
  • Luteolina
  • Likopen (Ekstrakt z pomidora)
  • Świerzbiec właściwy
  • Grzyby Maitake
  • Mango
  • Mangostan
  • Serdecznik pospolity
  • Liść morwy
  • Naryngina
  •  Miodła indyjska – gorzkość 5%
  • Liść miodły indyjskiej – gorzkość 5%
  • Pokrzywa
  • Owies
  • Octacosanol z trzciny cukrowej
  • Liść oliwny
  • Oregano ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
  • Pietruszka ─ nać
  • Passiflora
  • Fitosterole
  • Katuka skorpionowa– gorzkość 5%
  • Kora sosnowa
  • Ananas – bromelaina
  • Polygonum Cuspidatum
  • Granat właściwy
  • Pestki z dyni
  • Koniczyna czerwona
  • Grzyby Reishi
  • Resweratrol
  • Rożeniec górski
  • Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
  • Rutyna
  • Szałwia ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
  • Palma sabałowa
  • Ekstrakt z cytryńca Schisandrol A1%; 2%, 3%
  • Sklareolid
  • Sezamina
  • Shatavari ─ saponiny 40%
  • Grzyby Shitake
  • Eleuterokok kolczasty
  • Sylimaryna
  • Izoflawony sojowe
  • Stewiozyd
  • Ekstrakt z Tongkat Ali 50:1, 100:1
  • Buzdyganek ─ saponiny 40%
  • Buzdyganek naziemny
  • Triphala – taniny 40%
  • Ostryż długi ─ kurkumina 95 do 99%
  • Winpocetyna
  • Proszek z trawy pszenicznej
  • Biała fasola
  • Kora białej wierzby
  • Dziki pochrzyn
  • Johimbina
  • Jukkа
  • Dendrobium
  • Diosgenina
  • Diosmina
  • Jeżówka purpurow
  • Bez
  • Epimedium
  • Ewodiamina
  • Nasiona kopru włoskiego
  • Kozieradka pospolita – saponiny 40 – 50%
  • Złocień maruna
  • Fizetyna 10% (Perukowiec)
  • Ekstrakt z rdestu wielokwiatowego
  • Fukoidyna
  • Garcynia ─ kwas hydroksycytrynowy 60%
  • Garcynia kambodżańska
  • Czosnek ─ flawonoidy całkowite 1,0%
  • Genisteina
  • Gencjana
  • Imbir ─ gingerol 1 do 5%
  • Korzeń imbiru
  • Miłorząb dwuklapowy
  • Wszechlek
  • Glabrydyna
  • Proszek z glukomannanu
  • Goji
  • Gorzknik kanadyjski
  • Wąkrota azjatycka ─ P.E. azjatykozydy
  • Wąkrota azjatycka
  • Pestki winogron – proantocyjanidyny 95%
  • Ekstrakt ze skórek winogron – 30% proantocyjanidyny, 30% polifenole
  • Guarana
  • Guggul ─ guggulsterony 2,5%
  • Guggul ─ guggulsterony 3%
  • Guggulsterony 99%
  • Gymnema – kwas gymnemowy 25 i 75%
  • Gynostemma Entaphyllum
  • Hadjod ─ ketosterony 2,5%
  • Głóg – liść
  • Głóg – owoce
  • Helicid
  • Hesperydyna
  • Bazylia azjatycka ─ kwas ursolowy 2%
  • Honokiol
  • Kaktus Hoodia
  • Hordenina
  • Kasztanowiec zwyczajny
  • Skrzyp
  • Hupercyna A 1%; 5%; 99%
  • Nasiona jambul – taniny 10%
  • Pieprz metystynowy
  • Listownicowce
  • Korzeń kudzu – izoflawony 40%
  • Lukrecja
  • Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%

 

Składniki do użytku kosmetycznego

  • Amla ─ taniny / polifenole 20% i 40%
  • Przepękla ogórkowata ─ gorzkość 5%
  • Boswellia ─ kwas bosweliowy 85%
  • Kofeina ─ kofeina 90%

 

  • Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
  • Imbir ─ gingerol 1 do 5%
  • Wąkrota azjatycka ─ azjatykozydy
  • Herbata zielona ─ polifenole 90%

 

  • Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%
  • Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
  • Ostryż długi ─ kurkumina 95%
  • Miodła indyjska ─ gorzkość 5%

 

Składniki żywieniowe dla sportowców

Nutrispice : Przeciwutleniacze z przypraw rozpuszczalne w wodzie (ekstrakt z zielonej herbaty bez emulgatorów)

Ashwagandha ─  witanolidy 1.5 i 5%

Kapsaicyna

Cynamon

  • Cynamon ─ polifenole 15 do 70 %
  • Proszek z ekstraktu z cynamonu ─10,1
  • Cynamon ─ procyjanidyny (3 do 10%)

Goździk

  • Goździk ─ polifenole 30%

 

Kakao

  • Odtłuszczony proszek kakaowy
  • Proszkowany ekstrakt kakaowy (polifenole) 12 do 70%
  • Masło kakaowe – pozbawione aromatu i odbarwione

Kozieradka pospolita

  • Proszkowany ekstrakt z kozieradki pospolitej – pozbawione gorzkości, bezwonny
  • Protodioscyna 5 do 20%
  • Włókna odżywcze kozieradki pospolitej

 

Imbir

  • Proszkowany ekstrakt gingerolu (1 do 5%)
  • Proszkowany sok imbirowy

Herbata zielona – polifenole 90%

Hadjod ─ ketosterony 2,5%

Buzdyganek ─ saponiny 40%

Proszkowane ekstrakty różnych przypraw – rozpuszczalne w wodzie

Wegańskie kropelki kapsaicynoidowe

 

Ekstrakty z herbaty i kawy

  • Aromat czarnej herbaty – w płynie
  • Aromat czarnej herbaty – w kapsułkach
  • Aromat czarnej herbaty – CO2
  • Koncentrat ekstraktu z czarnej herbaty –
    w płynie
  • Nuta głowy czarnej herbaty – CO2
  • Nuta głowy czarnej herbaty – proszek
    w kapsułkach
  • Nuta głowy parzonej czarnej herbaty –
    w płynie
  • Aromat herbaty w kapsułkach – w proszku
  • Herbata zielona – EGCG 45%
  • Herbata zielona – polifenole 90%
  • Ekstrakt z zielonej herbaty
  • Nuta głowy herbaty zielonej – CO2
  • Ekstrakt z zielonej herbaty – herbata w proszku
  • Ekstrakt z zielonej herbaty – 50% kwas chlorogenowy
  • Ekstrakt z zielonej herbaty – 30% kwas 3─kawoilochinowy
  • Kawa wysoce palona – ekstrakt CO2

 

  • Herbata rozpuszczalna – proszek
  • Herbata rozpuszczalna – proszek (wysoko przejrzysty)
  • Kawa średnio palona – ekstrakt CO2
  • Naturalna emulsja z kawy – ekstrakt CO2
  • Naturalna emulsja z kawy
  • Naturalny destylat z kawy
  • Kawa palona – ekstrakt CO2
  • Koncentrat ekstraktu z herbaty – w płynie

 

Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016

Projekt i wdrożenie bigsite.pl