Asti Oleorezyny

Hydrokoloidy i zagęstniki

Hydrokoloidy i zagęstniki wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako substancje poprawiające wiele podstawowych właściwości żywności takich jak: tekstura, gęstość, lepkość, stabilność, połysk a nawet walory smakowe „pełność smaku”. Ułatwiają także uzyskanie innych pożądanych efektów technologicznych, między innymi: przeciwdziałają procesowi synerezy do końca okresu przydatności produktu, standaryzują zawartość białka w wyrobie gotowym oraz podnoszą zawartość suchej masy. Stosuje się je w celu zwiększenia atrakcyjności produktu finalnego oraz dla zapewnienia i utrzymania stałej powtarzalnej jakości produktu.

Nasze Hydrokoloidy i zagęstniki:

  • Alginany
  • Białka mleka
  • Białka serwatkowe
  • Guma konjac
  • Guma ksantanowa
  • Karboksymtyloceluloza (CMC)
  • Mączka chleba świętojańskiego
  • Skrobie modyfikowane
  • Skrobie natywne

 

 

PL

EN

RU

Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016

Projekt i wdrożenie bigsite.pl