Asti Oleorezyny
Zastosowanie Produkt Funkcja
Jogurt naturalny, jogurt grecki, kefir, biokefir, maślanka naturalna, śmietana PROMILK 105
PROMILK 107
Zapobiega synerezie, polepsza wrażenia smakowe, umożliwia zmniejszenie dodatku proszku mlecznego lub jego eliminację, tworzy prawidłową strukturę i konsystencję, podwyższa zawartość białka i suchej masy w wyrobie gotowym.
Jogurt (biojogurt) deserowy PROMILK 101
PROMILK 103
PROMILK 104
PROMILK 105
Nadaje gładką i błyszczącą konsystencję, poprawia stabilność, ułatwia rozmieszczenie owoców, chroni białka mleka przed denaturacją.
Jogurt do picia, maślanka owocowa PROMILK 103
PROMILK 104
PROMILK 105
Zapobiega synerezie, ułatwia równomierne rozmieszczenie owoców, nadaje odpowiednią strukturę i konsystencję, standaryzuje zawartość suchej masy w produktach o różnym dodatku maślanki naturalnej.
Napój serwatkowy PROMILK 104 Utrzymuje odpowiednią strukturę i konsystencję, zwiększa lepkość, nadaje odczucie pełności.
Serek ziarnisty PROMILK102
PROMILK LX 100
Stosowany jako czynnik stabilizujący i zagęszczający w dresingach śmietankowych, poprawia wrażenia smakowe śmietanki o obniżonej zawartości tłuszczu, nadaje gładką konsystencję, zwiększa lepkość, ułatwia prawidłowe rozmieszczenie ziaren serowych.
Jogurt termizowany PROMILK 207 Zapobiega synerezie, zabezpiecza białka przed denaturacją, polepsza wrażenia smakowe, umożliwia zmniejszenie dodatku proszku mlecznego lub jego eliminację, tworzy prawidłową strukturę i konsystencję.
Śmietana termizowana PROMILK 211
PROMILK 212
PROMILK 218
PROMILK 219
Ogranicza synerezę, zabezpiecza białka przed denaturacją, poprawia konsystencję, zapobiega wytrącaniu się białka do gorącej zupy.
Serek termizowany:
- kremowy
- owocowy
- warzywny
PROMILK 212
PROMILK 213
PROMILK 215
PROMILK 219
Nadaje błyszczącą kremową strukturę, przeciwdziała wytrącaniu się białka podczas termizacji, zapobiega powstawaniu mączystości i piaszczystości.
Serek termizowany w bloku CARRAGEL 215 Pozwala uzyskać strukturę bloku, który łatwo daje się kroić. Powierzchnia bloku jest połyskliwa a plastry nie przywierają do noża podczas krojenia.
Sery topione smarowane CARRAGEL CX415
C – TOP seria
Pozwala na uzyskanie elastycznej i smarownej konsystencji. Zapobiega przyklejaniu się sera do foli aluminiowej. Obniża koszty produkcji.
Sery topione w bloku C – TOP Block seria Pozwala uzyskać strukturę bloku, który łatwo daje się kroić. Powierzchnia bloku jest połyskliwa a plastry nie przywierają do noża podczas krojenia. Obniża koszty produkcji.

SYSTEMY STABILIZUJĄCO-ZAGĘSZCZAJĄCE DO PRODUKTÓW MLECZNYCH

PL

EN

RU

Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016

Projekt i wdrożenie bigsite.pl

Asti Oleorezyny
Asti Oleorezyny
Asti Oleorezyny
Asti Oleorezyny
Asti Oleorezyny