Plant extracts
Plant extract offered by ASTI are a result of selective extraction of plant materials. They are mainly sold in the form of powder or liquid extracts on the basis of glycerine, alcohol and propylene glycol. The extracts contain active components with pro-health properties. Their concentration is defined and expressed with a conversion factor in relation to the plant material (non-standardised extracts) or in a standard form with precisely specified percentage content of the active substance. The most recognised and valuable active substances in plant extracts include flavonoids and polyphenols, as well as vitamins, phytosterols, carotenoids. The extracts are widely used in pharmaceutical, cosmetic and food industries.
- 4─Hydroksyizoleucyna
- 5─Hydroksytryptofan(5 ─ HTP)
- Jagody Acai
- Acerola
- Pieczarka Blazei
- Aloes zwyczajny
- Proszkowany ekstrakt z Amli – taniny i polifenole >40%
- Proszkowany sok z Amli – taniny >40% i witamina C > 1%
- Andrografis ─ andrografolidy 10 i 30%
- Dzięgiel
- Apigenina
- Ekstrakt z jabłek
- Arbutyna
- Karczoch
- Ashwagandha ─ witanolidy 1.5 i 5%
- Ashwagandha ─ witanolidy 5%
- Szparagi ─ saponiny 40%
- Traganek
- Auriculata – taniny
- Owies zwyczajny
- Bakopa ─ bakozydy 10 do 40%
- Proszek z zielonego jęczmienia
- Bergenia
- Beta Ecdysteron (20─Hydroksyecdysteron) 90%
- Betaglukan 1,3─D
- Przepękla ogórkowata – gorzkość 5%
- Pluskwica groniasta
- Czarna porzeczka
- Pieprz czarny – piperyna 95%
- Czarna jagoda
- Jagoda niebieska
- Boswellia Serrata
- Boswellia ─ kwas bosweliowy 70%
- Korzeń łopianu
- Kofeina ─ kofeina 90%
- Nagietek
- Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
- Kardamon
- Cassia Nomame
- Ekstrakt z kociego pazura
- Niepokalanek pospolity
- Chebułowiec ─ taniny 10%
- Cynamon ─ polifenole 10 do 70%
- Kora cynamonowca
- Pomarańcza gorzka
- Bioflawonoidy cytrusowe
- Selernica
- Pokrzywa indyjska
- Cordyceps
- Grzyb Coriolus
- Żurawina
- Kurkumina
- Damiana
- Szałwia czerwona
- Ekstrakt z mniszka lekarskiego 4:1,3% bioflawonoidy
- Luteina
- Luteolina
- Likopen (Ekstrakt z pomidora)
- Świerzbiec właściwy
- Grzyby Maitake
- Mango
- Mangostan
- Serdecznik pospolity
- Liść morwy
- Naryngina
- Miodła indyjska – gorzkość 5%
- Liść miodły indyjskiej – gorzkość 5%
- Pokrzywa
- Owies
- Octacosanol z trzciny cukrowej
- Liść oliwny
- Oregano ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
- Pietruszka ─ nać
- Passiflora
- Fitosterole
- Katuka skorpionowa– gorzkość 5%
- Kora sosnowa
- Ananas – bromelaina
- Polygonum Cuspidatum
- Granat właściwy
- Pestki z dyni
- Koniczyna czerwona
- Grzyby Reishi
- Resweratrol
- Rożeniec górski
- Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
- Rutyna
- Szałwia ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
- Palma sabałowa
- Ekstrakt z cytryńca Schisandrol A1%; 2%, 3%
- Sklareolid
- Sezamina
- Shatavari ─ saponiny 40%
- Grzyby Shitake
- Eleuterokok kolczasty
- Sylimaryna
- Izoflawony sojowe
- Stewiozyd
- Ekstrakt z Tongkat Ali 50:1, 100:1
- Buzdyganek ─ saponiny 40%
- Buzdyganek naziemny
- Triphala – taniny 40%
- Ostryż długi ─ kurkumina 95 do 99%
- Winpocetyna
- Proszek z trawy pszenicznej
- Biała fasola
- Kora białej wierzby
- Dziki pochrzyn
- Johimbina
- Jukkа
- Dendrobium
- Diosgenina
- Diosmina
- Jeżówka purpurow
- Bez
- Epimedium
- Ewodiamina
- Nasiona kopru włoskiego
- Kozieradka pospolita – saponiny 40 – 50%
- Złocień maruna
- Fizetyna 10% (Perukowiec)
- Ekstrakt z rdestu wielokwiatowego
- Fukoidyna
- Garcynia ─ kwas hydroksycytrynowy 60%
- Garcynia kambodżańska
- Czosnek ─ flawonoidy całkowite 1,0%
- Genisteina
- Gencjana
- Imbir ─ gingerol 1 do 5%
- Korzeń imbiru
- Miłorząb dwuklapowy
- Wszechlek
- Glabrydyna
- Proszek z glukomannanu
- Goji
- Gorzknik kanadyjski
- Wąkrota azjatycka ─ P.E. azjatykozydy
- Wąkrota azjatycka
- Pestki winogron – proantocyjanidyny 95%
- Ekstrakt ze skórek winogron – 30% proantocyjanidyny, 30% polifenole
- Guarana
- Guggul ─ guggulsterony 2,5%
- Guggul ─ guggulsterony 3%
- Guggulsterony 99%
- Gymnema – kwas gymnemowy 25 i 75%
- Gynostemma Entaphyllum
- Hadjod ─ ketosterony 2,5%
- Głóg – liść
- Głóg – owoce
- Helicid
- Hesperydyna
- Bazylia azjatycka ─ kwas ursolowy 2%
- Honokiol
- Kaktus Hoodia
- Hordenina
- Kasztanowiec zwyczajny
- Skrzyp
- Hupercyna A 1%; 5%; 99%
- Nasiona jambul – taniny 10%
- Pieprz metystynowy
- Listownicowce
- Korzeń kudzu – izoflawony 40%
- Lukrecja
- Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%
Składniki do użytku kosmetycznego
- Amla ─ taniny / polifenole 20% i 40%
- Przepękla ogórkowata ─ gorzkość 5%
- Boswellia ─ kwas bosweliowy 85%
- Kofeina ─ kofeina 90%
- Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
- Imbir ─ gingerol 1 do 5%
- Wąkrota azjatycka ─ azjatykozydy
- Herbata zielona ─ polifenole 90%
- Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%
- Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
- Ostryż długi ─ kurkumina 95%
- Miodła indyjska ─ gorzkość 5%
Składniki żywieniowe dla sportowców
Nutrispice : Przeciwutleniacze z przypraw rozpuszczalne w wodzie (ekstrakt z zielonej herbaty bez emulgatorów)
Ashwagandha ─ witanolidy 1.5 i 5%
Kapsaicyna
Cynamon
- Cynamon ─ polifenole 15 do 70 %
- Proszek z ekstraktu z cynamonu ─10,1
- Cynamon ─ procyjanidyny (3 do 10%)
Goździk
Kakao
- Odtłuszczony proszek kakaowy
- Proszkowany ekstrakt kakaowy (polifenole) 12 do 70%
- Masło kakaowe – pozbawione aromatu i odbarwione
Kozieradka pospolita
- Proszkowany ekstrakt z kozieradki pospolitej – pozbawione gorzkości, bezwonny
- Protodioscyna 5 do 20%
- Włókna odżywcze kozieradki pospolitej
Imbir
- Proszkowany ekstrakt gingerolu (1 do 5%)
- Proszkowany sok imbirowy
Herbata zielona – polifenole 90%
Hadjod ─ ketosterony 2,5%
Buzdyganek ─ saponiny 40%
Proszkowane ekstrakty różnych przypraw – rozpuszczalne w wodzie
Wegańskie kropelki kapsaicynoidowe
Ekstrakty z herbaty i kawy
- Aromat czarnej herbaty – w płynie
- Aromat czarnej herbaty – w kapsułkach
- Aromat czarnej herbaty – CO2
- Koncentrat ekstraktu z czarnej herbaty –
w płynie
- Nuta głowy czarnej herbaty – CO2
- Nuta głowy czarnej herbaty – proszek
w kapsułkach
- Nuta głowy parzonej czarnej herbaty –
w płynie
- Aromat herbaty w kapsułkach – w proszku
- Herbata zielona – EGCG 45%
- Herbata zielona – polifenole 90%
- Ekstrakt z zielonej herbaty
- Nuta głowy herbaty zielonej – CO2
- Ekstrakt z zielonej herbaty – herbata w proszku
- Ekstrakt z zielonej herbaty – 50% kwas chlorogenowy
- Ekstrakt z zielonej herbaty – 30% kwas 3─kawoilochinowy
- Kawa wysoce palona – ekstrakt CO2
- Herbata rozpuszczalna – proszek
- Herbata rozpuszczalna – proszek (wysoko przejrzysty)
- Kawa średnio palona – ekstrakt CO2
- Naturalna emulsja z kawy – ekstrakt CO2
- Naturalna emulsja z kawy
- Naturalny destylat z kawy
- Kawa palona – ekstrakt CO2
- Koncentrat ekstraktu z herbaty – w płynie
Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016