Ekstrakty roślinne
Ekstrakty roślinne znajdujące się w ofercie ASTI powstają w wyniku selektywnej ekstrakcji surowców roślinnych. Występują głównie w postaci proszku, a także w formie płynnych wyciągów na bazie gliceryny, alkoholu, glikolu propylenowego. Ekstrakty zawierają aktywne komponenty o właściwościach prozdrowotnych. Występują w określonym stężeniu wyrażonym współczynnikiem zamiany w stosunku do surowca roślinnego (ekstrakty niestandaryzowane) lub w formie standaryzowanej, gdzie dokładnie określono zawartość procentową substancji czynnej. Najbardziej znane i cenne substancje czynne ekstraktów roślinnych to flawonoidy i polifenole oraz witaminy, fitosterole, karotenoidy. Ekstrakty znajdują szerokie zastosowanie w branży farmaceutycznej, kosmetycznej oraz spożywczej.
- 4─Hydroksyizoleucyna
- 5─Hydroksytryptofan(5 ─ HTP)
- Jagody Acai
- Acerola
- Pieczarka Blazei
- Aloes zwyczajny
- Proszkowany ekstrakt z Amli – taniny i polifenole >40%
- Proszkowany sok z Amli – taniny >40% i witamina C > 1%
- Andrografis ─ andrografolidy 10 i 30%
- Dzięgiel
- Apigenina
- Ekstrakt z jabłek
- Arbutyna
- Karczoch
- Ashwagandha ─ witanolidy 1.5 i 5%
- Ashwagandha ─ witanolidy 5%
- Szparagi ─ saponiny 40%
- Traganek
- Auriculata – taniny
- Owies zwyczajny
- Bakopa ─ bakozydy 10 do 40%
- Proszek z zielonego jęczmienia
- Bergenia
- Beta Ecdysteron (20─Hydroksyecdysteron) 90%
- Betaglukan 1,3─D
- Przepękla ogórkowata – gorzkość 5%
- Pluskwica groniasta
- Czarna porzeczka
- Pieprz czarny – piperyna 95%
- Czarna jagoda
- Jagoda niebieska
- Boswellia Serrata
- Boswellia ─ kwas bosweliowy 70%
- Korzeń łopianu
- Kofeina ─ kofeina 90%
- Nagietek
- Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
- Kardamon
- Cassia Nomame
- Ekstrakt z kociego pazura
- Niepokalanek pospolity
- Chebułowiec ─ taniny 10%
- Cynamon ─ polifenole 10 do 70%
- Kora cynamonowca
- Pomarańcza gorzka
- Bioflawonoidy cytrusowe
- Selernica
- Pokrzywa indyjska
- Cordyceps
- Grzyb Coriolus
- Żurawina
- Kurkumina
- Damiana
- Szałwia czerwona
- Ekstrakt z mniszka lekarskiego 4:1,3% bioflawonoidy
- Luteina
- Luteolina
- Likopen (Ekstrakt z pomidora)
- Świerzbiec właściwy
- Grzyby Maitake
- Mango
- Mangostan
- Serdecznik pospolity
- Liść morwy
- Naryngina
- Miodła indyjska – gorzkość 5%
- Liść miodły indyjskiej – gorzkość 5%
- Pokrzywa
- Owies
- Octacosanol z trzciny cukrowej
- Liść oliwny
- Oregano ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
- Pietruszka ─ nać
- Passiflora
- Fitosterole
- Katuka skorpionowa– gorzkość 5%
- Kora sosnowa
- Ananas – bromelaina
- Polygonum Cuspidatum
- Granat właściwy
- Pestki z dyni
- Koniczyna czerwona
- Grzyby Reishi
- Resweratrol
- Rożeniec górski
- Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
- Rutyna
- Szałwia ─ kwas karnozowy, kwas ursolowy
- Palma sabałowa
- Ekstrakt z cytryńca Schisandrol A1%; 2%, 3%
- Sklareolid
- Sezamina
- Shatavari ─ saponiny 40%
- Grzyby Shitake
- Eleuterokok kolczasty
- Sylimaryna
- Izoflawony sojowe
- Stewiozyd
- Ekstrakt z Tongkat Ali 50:1, 100:1
- Buzdyganek ─ saponiny 40%
- Buzdyganek naziemny
- Triphala – taniny 40%
- Ostryż długi ─ kurkumina 95 do 99%
- Winpocetyna
- Proszek z trawy pszenicznej
- Biała fasola
- Kora białej wierzby
- Dziki pochrzyn
- Johimbina
- Jukkа
- Dendrobium
- Diosgenina
- Diosmina
- Jeżówka purpurow
- Bez
- Epimedium
- Ewodiamina
- Nasiona kopru włoskiego
- Kozieradka pospolita – saponiny 40 – 50%
- Złocień maruna
- Fizetyna 10% (Perukowiec)
- Ekstrakt z rdestu wielokwiatowego
- Fukoidyna
- Garcynia ─ kwas hydroksycytrynowy 60%
- Garcynia kambodżańska
- Czosnek ─ flawonoidy całkowite 1,0%
- Genisteina
- Gencjana
- Imbir ─ gingerol 1 do 5%
- Korzeń imbiru
- Miłorząb dwuklapowy
- Wszechlek
- Glabrydyna
- Proszek z glukomannanu
- Goji
- Gorzknik kanadyjski
- Wąkrota azjatycka ─ P.E. azjatykozydy
- Wąkrota azjatycka
- Pestki winogron – proantocyjanidyny 95%
- Ekstrakt ze skórek winogron – 30% proantocyjanidyny, 30% polifenole
- Guarana
- Guggul ─ guggulsterony 2,5%
- Guggul ─ guggulsterony 3%
- Guggulsterony 99%
- Gymnema – kwas gymnemowy 25 i 75%
- Gynostemma Entaphyllum
- Hadjod ─ ketosterony 2,5%
- Głóg – liść
- Głóg – owoce
- Helicid
- Hesperydyna
- Bazylia azjatycka ─ kwas ursolowy 2%
- Honokiol
- Kaktus Hoodia
- Hordenina
- Kasztanowiec zwyczajny
- Skrzyp
- Hupercyna A 1%; 5%; 99%
- Nasiona jambul – taniny 10%
- Pieprz metystynowy
- Listownicowce
- Korzeń kudzu – izoflawony 40%
- Lukrecja
- Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%
Składniki do użytku kosmetycznego
- Amla ─ taniny / polifenole 20% i 40%
- Przepękla ogórkowata ─ gorzkość 5%
- Boswellia ─ kwas bosweliowy 85%
- Kofeina ─ kofeina 90%
- Kapsaicyna ─ kapsaicyna 95%
- Imbir ─ gingerol 1 do 5%
- Wąkrota azjatycka ─ azjatykozydy
- Herbata zielona ─ polifenole 90%
- Lukrecja ─ kwas lukrecjowy 20%
- Rozmaryn ─ kwas karnozowy 60%
- Ostryż długi ─ kurkumina 95%
- Miodła indyjska ─ gorzkość 5%
Składniki żywieniowe dla sportowców
Nutrispice : Przeciwutleniacze z przypraw rozpuszczalne w wodzie (ekstrakt z zielonej herbaty bez emulgatorów)
Ashwagandha ─ witanolidy 1.5 i 5%
Kapsaicyna
Cynamon
- Cynamon ─ polifenole 15 do 70 %
- Proszek z ekstraktu z cynamonu ─10,1
- Cynamon ─ procyjanidyny (3 do 10%)
Goździk
Kakao
- Odtłuszczony proszek kakaowy
- Proszkowany ekstrakt kakaowy (polifenole) 12 do 70%
- Masło kakaowe – pozbawione aromatu i odbarwione
Kozieradka pospolita
- Proszkowany ekstrakt z kozieradki pospolitej – pozbawione gorzkości, bezwonny
- Protodioscyna 5 do 20%
- Włókna odżywcze kozieradki pospolitej
Imbir
- Proszkowany ekstrakt gingerolu (1 do 5%)
- Proszkowany sok imbirowy
Herbata zielona – polifenole 90%
Hadjod ─ ketosterony 2,5%
Buzdyganek ─ saponiny 40%
Proszkowane ekstrakty różnych przypraw – rozpuszczalne w wodzie
Wegańskie kropelki kapsaicynoidowe
Ekstrakty z herbaty i kawy
- Aromat czarnej herbaty – w płynie
- Aromat czarnej herbaty – w kapsułkach
- Aromat czarnej herbaty – CO2
- Koncentrat ekstraktu z czarnej herbaty –
w płynie
- Nuta głowy czarnej herbaty – CO2
- Nuta głowy czarnej herbaty – proszek
w kapsułkach
- Nuta głowy parzonej czarnej herbaty –
w płynie
- Aromat herbaty w kapsułkach – w proszku
- Herbata zielona – EGCG 45%
- Herbata zielona – polifenole 90%
- Ekstrakt z zielonej herbaty
- Nuta głowy herbaty zielonej – CO2
- Ekstrakt z zielonej herbaty – herbata w proszku
- Ekstrakt z zielonej herbaty – 50% kwas chlorogenowy
- Ekstrakt z zielonej herbaty – 30% kwas 3─kawoilochinowy
- Kawa wysoce palona – ekstrakt CO2
- Herbata rozpuszczalna – proszek
- Herbata rozpuszczalna – proszek (wysoko przejrzysty)
- Kawa średnio palona – ekstrakt CO2
- Naturalna emulsja z kawy – ekstrakt CO2
- Naturalna emulsja z kawy
- Naturalny destylat z kawy
- Kawa palona – ekstrakt CO2
- Koncentrat ekstraktu z herbaty – w płynie
Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016
Projekt i wdrożenie bigsite.pl