Zastosowanie | Produkt | Funkcja |
---|---|---|
Jogurt naturalny, jogurt grecki, kefir, biokefir, maślanka naturalna, śmietana | PROMILK 105 PROMILK 107 |
Zapobiega synerezie, polepsza wrażenia smakowe, umożliwia zmniejszenie dodatku proszku mlecznego lub jego eliminację, tworzy prawidłową strukturę i konsystencję, podwyższa zawartość białka i suchej masy w wyrobie gotowym. |
Jogurt (biojogurt) deserowy | PROMILK 101 PROMILK 103 PROMILK 104 PROMILK 105 |
Nadaje gładką i błyszczącą konsystencję, poprawia stabilność, ułatwia rozmieszczenie owoców, chroni białka mleka przed denaturacją. |
Jogurt do picia, maślanka owocowa | PROMILK 103 PROMILK 104 PROMILK 105 |
Zapobiega synerezie, ułatwia równomierne rozmieszczenie owoców, nadaje odpowiednią strukturę i konsystencję, standaryzuje zawartość suchej masy w produktach o różnym dodatku maślanki naturalnej. |
Napój serwatkowy | PROMILK 104 | Utrzymuje odpowiednią strukturę i konsystencję, zwiększa lepkość, nadaje odczucie pełności. |
Serek ziarnisty | PROMILK102 PROMILK LX 100 |
Stosowany jako czynnik stabilizujący i zagęszczający w dresingach śmietankowych, poprawia wrażenia smakowe śmietanki o obniżonej zawartości tłuszczu, nadaje gładką konsystencję, zwiększa lepkość, ułatwia prawidłowe rozmieszczenie ziaren serowych. |
Jogurt termizowany | PROMILK 207 | Zapobiega synerezie, zabezpiecza białka przed denaturacją, polepsza wrażenia smakowe, umożliwia zmniejszenie dodatku proszku mlecznego lub jego eliminację, tworzy prawidłową strukturę i konsystencję. |
Śmietana termizowana | PROMILK 211 PROMILK 212 PROMILK 218 PROMILK 219 |
Ogranicza synerezę, zabezpiecza białka przed denaturacją, poprawia konsystencję, zapobiega wytrącaniu się białka do gorącej zupy. |
Serek termizowany: - kremowy - owocowy - warzywny |
PROMILK 212 PROMILK 213 PROMILK 215 PROMILK 219 |
Nadaje błyszczącą kremową strukturę, przeciwdziała wytrącaniu się białka podczas termizacji, zapobiega powstawaniu mączystości i piaszczystości. |
Serek termizowany w bloku | CARRAGEL 215 | Pozwala uzyskać strukturę bloku, który łatwo daje się kroić. Powierzchnia bloku jest połyskliwa a plastry nie przywierają do noża podczas krojenia. |
Sery topione smarowane | CARRAGEL CX415 C – TOP seria |
Pozwala na uzyskanie elastycznej i smarownej konsystencji. Zapobiega przyklejaniu się sera do foli aluminiowej. Obniża koszty produkcji. |
Sery topione w bloku | C – TOP Block seria | Pozwala uzyskać strukturę bloku, który łatwo daje się kroić. Powierzchnia bloku jest połyskliwa a plastry nie przywierają do noża podczas krojenia. Obniża koszty produkcji. |
Copyright © ASTI Sp. z o.o. 2016
Projekt i wdrożenie bigsite.pl